Back to All Events

Trondheimsolistene

TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av TRONDHEIMSOLISTENE som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet.

Trondheimsolistene1_1-web.jpg

TrondheimSolistene er en viktig formidler av norsk musikk, orkestret har bestilt og urframført en rekke verker og har alltid med norsk musikk på sine turnéer.  De har gjort en rekke innspillinger bl.a. av Grieg-verker, bestillingsverker og store romantiske verk som Tsjaikovskijs Serenade og Strauss` Metamorfoser. TRONDHEIMSOLISTENEs diskografi inkluderer nå totalt over 25 plateinnspillinger hvorav flere er prisbelønte. "Mozart Violin Concertos" med Marianne Thorsen fikk Spellemannpris for beste klassiske CD i 2006. "Divertimenti" ble i 2008 nominert til Spellemannpris og hele tre GRAMMY priser. Divertimenti er også verdens første rene musikkutgivelse i Blu-ray formatet. Orkesterets plate, ”In Folk Style” ble tildelt Spellemannpris for beste klassiske utgivelse i 2010 i tillegg til at den ble nominert til to GRAMMY priser. TRONDHEIMSOLISTENEs ”Souvenir”, oppnådde også GRAMMY nominasjon i tillegg til at den høstet mange lovord i både norsk og internasjonal musikkpresse. ”Reflections” oppnådde hele tre GRAMMY nominasjoner og ble tildelt Spellemannpris for beste klassiske utgivelse i 2016.

Later Event: November 1
Dagfinn Lyngbø